Bakgrund

lördag 7 maj 2011

Grillpremiär








Vilken underbar dag det har varit! Vi har inte haft ett enda måste på hela dagen, vilket innebär att vi har umgåtts, planterat, suttit ute och jäst i en solstol och läst tidningen och bara varit.

Idag tänder vi grillen för första gången i år. Vi kör lite av varje av vad som fanns uppe på vår lokala ICA-affär med lite klyftpotatis, sallad och såser.

I natt ska vi vara barnvakt till min kusin Viljas lilla Nova-Lee. Vi får väl se hur det går :) Det känns lite nervöst på något konstigt sätt att ha en 4-månadersbäbis övernattandes. Som om man glömt hur det var man gjorde :) Men det ska nog gå bra :)

Hoppas du får en underbar lördag!
Kram/Veronica

4 kommentarer:

  1. Visst har det varit en helt underbar dag! Sovmorgon, lång frukost, sommarvärme, torghandel, näsan i vädret i solstolen, grillkväll med goda vänner och nu dags att sussa - kan det bli bättre? Kan förresten varmt rekommendera Leilas frozen lime cheesecake med färska bär (t ex jordgubbar) - enkelt att förbereda och mumsfillibabba!!:-)
    Kramar
    Ann-Britt

    SvaraRadera
  2. Hej Ann-Britt det måste jag prova! Jag älskar ju Leilas recept och en frozen lime cheesecake det låter ju fantnastiskt gott. Finns den i hennes böcker? Kramar/veronica

    SvaraRadera
  3. Hej igen Veronica!
    Receptet var nog taget ur hennes bok One more slice, men det jag hittade det på nätet och här kan sugna få det!

    Leilas frozen lime cheesecake

    4 ekologiska ägg
    1 1/2 dl strösocker
    Skal av 1 citron
    200 g philadelfiaost
    4 dl vispgrädde
    200 g digestivekex

    Färska bär till garnering.

    1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna)
    2. Vispa gulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke och rör ner philadelfiaosten
    3. Vispa grädden och vänd ner i smeten
    4. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
    5. Krossa kexen till småsmulor (ex i mortel) och varva med smeten i en form. Kexsmulor underst, i mitten och överst.
    Frys i minst 3-4 tim (går bra att göra även dagen innan, men låt tina ca 30 min innan servering)
    Dekorera med färska bär!

    Lycka till alla gottesugna!
    Ann-Britt

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en rad, det gör mig så glad