Bakgrund

fredag 29 april 2011

Middagstips
När jag är sjuk så finns det ingen person i denna värld som tar hand om mig bättre än min Jeppe. Tror få människor är så empatiska som han. I natt när jag knappt kunde röra mig för jag hade så ont, reagerade han blixtsnabbt. Satt sig upp, tände lamporna, hämtade värktabletter och vatten, klappade min panna, höll min hand och var vaken tills jag själv somnat.

Inte helt oväntat bjuder han på en jätte god middag ikväll. Våra småttingar har åkt till farmor och farfar i Eskilstuna så nu är det inte fokus på att få till något ätbart snabbt utan nu står han och myser vid spisen och ett glas vin, den plats där han trivs bäst i huset.

Jag ska få räkcocktail till förrätt. Vi använder oss alltid av handskalade räkor, sallad, avokado, citron och dill. Såsen rör jag alltid ihop av majonnäs, chilisås, cayennepeppar och worchestersås. Busenkelt och fantastiskt gott.

Sedan ska jag tydligen få färsk tonfisk, pressad potatis och sparris. Varför äter man färsk tonfisk så sällan, det finns väl knappast något godare. Jeppe brukar gnida in den med salt och peppar och steka den några minuter i olja. De enkla och renaste smakerna är oftast det godaste.

Mmmm nu ska jag sätta mig till bords. Tyvärr blir det inget iskallt glas vin till eftersom jag går på penicillin, synd men nu ska jag prioritera mitt stackars öra. Ha en helmysig fredag!

Kram/Veronica

2 kommentarer:

 1. Jag hör att du är på bättringsvägen! Pratar man om god mat och en duktig kock på ett så varmt sätt, är det på väg åt rätt håll.
  Håller tummarna för det, kram Lena.

  SvaraRadera
 2. Ja eller så är man för tarv på att få god mat hihi :) Konstigt nog har jag känt mig bättre hela dagen men som att slå på en knapp kom det tillbaka ikväll. Nu hör jag det här susandet i örat igen hela tiden. Som om det satt en mygga fast inne i örat och inte kunde vara tyst..

  Men jag lutar mig tillbaka nu och kopplar av. Det är ganska skönt att bli ompysslad ibland! :)

  Kramar!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en rad, det gör mig så glad