Bakgrund

måndag 14 mars 2011

Växasäng – Lilla Sessan del 2
Så här blev sängen när bakstycket också blev klart. Lilla Sessan står det över flickans huvud och Lev dina drömmar på baksidan. Tycker det är ett så fint budskap att ge sitt barn.

Helgen har passerat och jag har lyst med min frånvaro här på bloggen. Vi har haft en riktig familjehelg, och jag bestämde mig lite för att släppa alla måsten och fokusera på barnen. Och vilket fantastiskt tålamod man har då, när man inte hela tiden har i bakhuvudet vad man borde göra. Jag har tagit mig tid att läsa alla böcker dom ville, vara på leklandet i fyra timmar och kutat upp och ner för alla hinderbanor, och varit i lekparken. Och det har varit helt underbart.

En till flicka har jag fått under mina vingar också. Vi är ju sedan många år familjehem till två underbara tonåringar. Och jag har nu fått ett till uppdrag som kontaktperson. Självklart är allt helt sekretessbelagt, men jag kan ärligt säga att det är få saker som engagerar mig så mycket. Känslan att man gör något för någon annan är obeskrivlig.

Och det är fantastiskt vad kärlek, trygghet och rutiner kan göra för barn. Det kan vända den allra värsta lilla "gangstern" till en känslosam och trygg vuxen. Och att få följa den utvecklingen på nära håll, och att få vara delaktig, är mer värt än allt.

Kram/Veronica

4 kommentarer:

 1. Först, vilka ljuvliga möbler! Det barnrummet måste bli rena drömmen. Sedan, vilken härlig helg ni haft! Och sist men inte minst, blödig som jag är så blir jag alldeles tårögd av alla härliga familjer som öppnar sina hem som ni gör för barn och ungdomar som så väl behöver precis det du skriver. Jag har sagt det innan och säger det igen: Du är fantastisk! Världen skulle vara annorlunda om fler var som du.
  Kramar
  Ann-Britt

  SvaraRadera
 2. Det märks att du har ett STORT hjärta Veronica. Världen skulle behöva fler av din sort:)
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. *rörd* tack för era fina ord! Sanningen att säga så är det väl så att det ger mig lika mycket tillbaka. Det är inte bara ett givande utan det jag ger får jag tillbaka så många gånger om. Jag lär mig otroligt mycket av barnen och framförallt gör jag något som känns meningsfullt. Kramar till er!

  SvaraRadera
 4. åhh så underbart fin :)

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en rad, det gör mig så glad