Bakgrund

fredag 11 mars 2011

Helgplanering

Foto: Ulrika Pousette/Allt om Mat


Ikväll har jag suttit och ägnat lite tid åt inköpslistan till middagen imorgon. Jag tänkte faktiskt att vi skulle äta en smörgåstårta, fast en enklare variant. Jag minns en smörgåstårta som var så fantastiskt god som jag åt för många år sedan. Den var serverad på Polarkaka och med en tonfiskröra emellan. Om jag inte minns fel så innehöll den nog majonnäs, tonfisk, creme fraiché, en gnutta curry, möjligtvis lite chilisås och sedan det något udda inslaget rivna morötter. Det där joxet bredde man ut i tre våningar och sedan garnerade man med halvor av körsbärstomater och dillkvistar. Det var så fantastiskt gott. Och även fast jag inte ätit det på ungefär 12 år så tänkte jag försöka få till det imorgon eftermiddag och servera det med ett glas vitt.

Sedan ska jag baka lite, en Biskvitårta ska jag försöka mig på. Bilden kommer ifrån Allt om Mat:s hemsida (underbara foton).

Nu är barnen (i åldersföljd) sovandes, snart sovandes, hos pojkvän och på praktik. Så nu ska jag hälla upp en kopp kaffe och ägna lite tid åt min man :)

Kram/Veronica

6 kommentarer:

 1. Vill kika in till dig och önska en trevlig helg! Och samtidigt tala om att jag har en utmaning till dig hos mig. Mvh Anna

  SvaraRadera
 2. Har ju glömt att svara på din fråga om vart stugan ligger... den ligger i södra dalarna på en ö som heter Lisselön. 6 mil söder om Borlänge. Nu längtar vi till sommaren ;)

  SvaraRadera
 3. Gud vad roligt! Såg utmaningen, måste fundera på det... Vad ska man möjligtvis kunna berätta som skulle kunna intressera nån :)

  Vad underbart med en stuga på en ö! Vad mysigt! Ja nu längtar vi!! Kram/Veronica

  SvaraRadera
 4. Så flott barneseng du har malt. Nydelig tekst på den. Så flink du er!

  SvaraRadera
 5. Vad gott det låter med smörgåstårta och värsta biskvitårtan att toppa det med. Härligt inspirerande meny. Håller med dig om att bilden är helt fantastisk, helt i klass med dina bilder :)
  Kram H

  SvaraRadera
 6. Mumsigt det lät med biskvitårta:))
  Ja, vi får inte glömma bort våra kära män;)))

  Kram C

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en rad, det gör mig så glad