Bakgrund

onsdag 27 april 2011

Jordgubbsmellis

Idag blev jag glad när jag hittade kartonger med jordgubbar på vår lokala ICA-affär. 9,90:- kostade dom dessutom så det var ju så gott som gratis. Så idag satt vi ute och avnjöt goda röda jordgubbar till mellis. Dom här var ifrån Spanien, hade gärna fått varit ännu sötare men det blir dom svenska närmare sommaren.

Jag har ägnat en del av dagen till att vila. Försöka sova bort febern och nu börjar jag bli piggare. Jag har inte riktigt tid – eller tålamod – att vara sjuk.

Idag åt vi dagens sista middag ifrån Linas matkasse. Lammfärsjärpar med quinoa och grönsaksragu. Jag vet inte hur ni tycker att det låter, men det var fantastiskt gott. Och efter en veckas middagar enligt Linas recept så är jag väldigt nöjd.

Jag tror att vi den här veckan har ätit mer grönsaker än vad vi gör på en månad. Allt har känts fräscht, smakat gott och varit spännande att äta. En dag var det soppa, en annan lax, en dag med kyckling och en dag med kryddiga korvar.

Eftersom vi är 6 (nästan 7 eftersom en av pojkvännerna äter här i stort sett varje dag) i familjen och recepten är för 4 personer så har jag fyllt på med lite av varje. Jag har ökat mängden nästan varje dag av det jag hade hemma, t ex potatis, morötter och när vi skulle äta lax slängde jag även in ett torskblock i ugnen. På det sättet så åt vi alla av maten först och var man fortfarande hungrig så kunde man även ta lite mer mat.

Jag är jätte nöjd och kommer att fortsätta med matkassen än så länge.
Kram/Veronica

1 kommentar:

Tack för att du vill lämna en rad, det gör mig så glad