Bakgrund

onsdag 29 juni 2011

Dagen i bilderSom sagt, det drar in en festival i Borlänge, som en virvelvind. Helt plötsligt blommar hela staden upp, och här samlas nu nästan lika många invånare som dom drygt 50 000 vi är i vanliga fall.

Tycka vad man vill om festivalen. Det låter illa (om man inte är på själva konserten utan kanske bor i huset intill). Det skräpas ner. Det misshandlas. Det stjäls. Det ligger precis i centrum så alla bussar och trafik får köra omvägar. Det tar 2 timmar om du vill beställa en pizza i stan. Men – det är samtidigt väldigt kul, oavsett om man är festivalbesökare eller inte.

Det var många år sedan jag och Jeppe gick på festivalen nu, det blir ju lite svårare när man har barn. Men vi har ändå gått på området på dagtid varje år. Så man får ta del lite av yran. För det är helt galet. Bara att se på alla udda, färgglada människor gör en glad.

Idag har vi hunnit med både ett besök i stan (och en av scenerna som står mitt i centrum utanför biblioteket) och en fika hos underbara Adam som fyller 1 år på måndag. Hipp hipp hurra.

Däremot har Clara varit hemma ifrån dagis idag. Hon var inge pigg imorse. Sedan piggnade hon på sig, men sen vände det igen på eftermiddagen. Men värmen är jobbig även för oss vuxna. Det är underbart med sol, men nu verkar det ha gått mellan extremiteter senaste veckorna. Regn, åska och kallt, eller stekande värme så man nästan inte står ut. Hoppas hon piggnar på sig tills imorgon. Och Wilma som ni ser, hon kommer att bli en riktig festivaltjej när hon blir stor.

Kram/Veronica

2 kommentarer:

  1. Vilken festival-yra :) Så fina bilder!
    /Susanne

    SvaraRadera
  2. vad månde det bli av våran lilla partyprinsessa Peace and Love ! Farmor Farfar

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en rad, det gör mig så glad