Bakgrund

torsdag 8 september 2011

Antik kistaFör många, många år sedan såg jag på ett program med Oprah där hon berättade att hon varje kväll skriver tacksamhetsdagbok. Varje kväll innan hon somnade hade hon en liten bok där hon skrev upp fem saker som hänt under dagen som hon var tacksam för.

Det kunde vara ett telefonsamtal, ett möte, något man upplevt eller bara en tacksamhet över att dagislämningen skedde utan utbrott gråt och skrik. Det viktiga var inte vad man skrev, utan att man ägnade en stund av dagen åt reflektion. Att man tog sig tid att fundera igenom vad som hänt och för att minnas att det finns alltid något man kan vara tacksam över.

Jag skrev tacksamhetsdagbok under många år. För till slut så skrev jag lite slentrianmässigt utan att egentligen reflektera över vad som hänt. Men ofta sitter min känsla kvar innan jag somnar. Jag tänker på dagen (även fast jag inte skriver).

Igår kväll var nästan hela familjen och besökte byns nya stora idrottshall (äntligen!). Och Borlänge basketklubb har startat en säsong med basket för flickor i 6-8 års åldern. Självklart var vi där. Jag var aldrig någon större entusiast av skolidrotten, tyckte mest att det var pest och pina. Och jag tänker att det kanske berodde på att min mamma ständigt uttryckte sitt ointresse för idrott och att jag faktiskt aldrig sett henne spela en boll eller hålla i ett racket?

Jag tror vår inställning smittar av sig på barnen, och jag tror att det är viktigt att man får prova. Tycker inte man ska köra runt sitt barn på massor av olika aktiviteter varje vecka i den här åldern (Wilma är ju sex) men man får passa på när det händer saker i vår lilla by och kanske att pröva en sak i taget.

Wilma tyckte i alla fall att det var hur roligt som helst! Jag är så glad att vi gick, nu hoppas jag att det blir ett stående inslag på onsdagarna under hösten och att hon kommer att fortsätta tycka att det är roligt!

Den här kistan är nu klar! Det är en stoooor kista med kupat lock. Den har ett handtag på vardera sida. Don't dream you life – live your dreams har jag textat på den. Den kanske passar som ett avslut på en säng (för överkast och kuddar). Eller i ett vardagsrum som soffbord. Eller i hallen för förvaring av skor. Eller i ett barnrum. Ni har så mycket idéer själva .

Mått:
95 cm bred
50 cm djup
55 cm hög

Finns till salu, går bra att skicka med Bussgods också. Pris: 1 790:- Maila ljusarumidalarna@gmail.com eller ring 076-322 31 35 vid köp.

Kram/Veronica

1 kommentar:

  1. Vilket fint inlägg. Jag är väl tacksam varje dag över att ha en vän som dig :-) Verkligen stor tjej nu som kan vara med i basketlaget. Kram

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en rad, det gör mig så glad