Bakgrund

söndag 15 juli 2012

Utflykt till Tomteland


 En riktig sagoprinsessa, som ur en bok. 


 Porlande vattenfall och mystisk musik och ljud i 
skogarna ifrån trollen som fnissar.  Inte på ett enda kort kollade Clara in i kameran.
Hon var verkligen fascinerad av Tomten. Och hon
vägrade ha nappen i munnen hela dagen, ifall tomten
skulle "ta den". Han berättade att mååånga
barn väljer att lämna napparna hos honom (fanns tio tusentals).
Men Clara totalvägrade och sa att "tomten är bra dum nu". Lunchen hade en del kvar att önska, men
pannkakorna var helt okej. 
Tur med hästarna i skogen. 

Lite vattenlek. 


Clara likaså. 

Naturens under. Påfåglar, vilka färger... 


I fiskdammen fick tjejerna tomteluvor. Så
nu blev det små tomtenissar av dom. HÄLGE-parken

Roliga ugglor som drog skämt om vartannat.

Bara 8-9 mil norr om oss ligger helt otroligt vackra Sollerön (bara det värt ett besök i sig). Där, djupt inne i skogen i Gesunda, ligger Tomteland. Det är en sådan där plats jag själv fick besöka som barn (jag är uppvuxen i Mora som ligger precis intill) och som jag återvänder med mina barn då och då. 


Skulle tro att Wilma (som fyller 7 år om ett par veckor) börjar bli i gränslandet för att vara "för stor" för all magi runt tomtar och troll. Hon börjar tro att tomten har klätt ut sig (??) och tror inte riktigt att "den där häxan är på riktigt". Men man kan ändå njuta av naturen, skogen, djuren, lite vattenlek och en mysig miljö. Dessutom blir det inte en lika dyr dagsutflykt som med nöjesfälten eftersom man inte behöver betala just så mycket mer än inträdet (tror det kostade 520:- för 2 vuxna + 2 barn). 


Clara däremot, som fyller 4 i november, var väldigt fascinerad av tomten, häxskolan, trollen och de mystiska gångarna i skogen. Vi hade tur att klara oss ifrån regnet hela dagen, och även om solen lyste med sin frånvaro, så var det en sån där skön dag. När man bara tar en paus från allt och är här och nu. Man kan inte göra mycket annat när man är i skogen. Det är välbehövligt. 


Det var småttingarnas dag, så på vägen hem stannade vi på en camping och betalade en varsin biljett åt tjejerna så dom fick ta ett dopp i en pool på vägen hem. Då fick vi in lite bad i dagen också. Att dom somnade ovaggade behöver jag kanske inte nämna :) 


Kram/Veronica

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag ni ser ut att ha haft. Trodde att tomteland låg mycket längre bort, kändes så när man var liten och åkte dit :-) Kram H

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men verkligen långt... Så är det ju med allt. Tyckte de kändes som halva sidan jordklotet när man skulle till Leksand sommarens bara :) undra vad det beror på att det känns så :) kram

      Radera

Tack för att du vill lämna en rad, det gör mig så glad