Bakgrund

måndag 16 april 2012

Canvastavla – för kärlekens skull

Idag har jag med ett halvt öga följt rättegången mot Breivik som direktsändes hela dagen på SVT. Jag förfäras över hans reaktioner, manifestet och antalet offer. Men framförallt så blir jag så in i märgen ledsen... När jag tänker på alla dessa ungdomar som berövades livet mitt i sommaren när hela livet låg framför dom. Jag sänder alla mina tankar till offren och deras anhöriga och det trauma dom går igenom.

När jag miste min mormor och morfar i Estoniakatastrofen så var det en liknande "cirkus". Det blev ju i det fallet ingen rättsprocess, men jag minns hur hela världen var engagerade i ens sorg. Att det var ett mediadrev utan dess like och det ofattbara att man var en av dem som var personligt drabbade. Det var fruktansvärt. Och det är ofattbart hur en människa kan ta sig rätten att avsluta så oerhört många liv och sedan vara helt likgiltig. I det här fallet känns till och med dödsstraff för lindrigt.

På bilden ser ni en canvastavla, 30x30 cm som har blivit klar. Den vackra texten är Ted Gärdestads För Kärlekens skull. På kanterna har jag textat en strof ur versen och i mitten refrängen.

Tavlan finns till salu, pris: 450:- Maila ljusarumidalarna@gmail.com.

Kram/Veronica

1 kommentar:

  1. Hej! Jag såg bara en liten snutt från nyheterna igår och förundrades över att de skulle se om han var frisk eller inte? Klart man inte är riktigt frisk om man gör en sån sak, det är väl ingen som gör såna saker! Fast de ska fortfarnade ha sina straff!

    Du som är inne i svängen. Måste bara berätta att imorgon ska vi få hembesök och få info om att bli kontaktfamilj. Ska bli spännande att höra vad de säger.

    Ha en toppen dag!
    Kram Kia

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en rad, det gör mig så glad