Bakgrund

måndag 25 oktober 2010

Tradera-brädor

Nu ligger det en bunt med brädor på tradera som jag gjort med utgångspris på 1 krona. Passa på att klicka hem en bräda billigt. Här hittar ni auktionerna. Lycka till.

fredag 22 oktober 2010

Adams doppresent




Imorgon ska vi som sagt delta på Adams dop. Och det är alltid lika roligt att få vara med på sådana här tillställningar när man får fira ett älskat barns födelse. Dessutom har vi ju fått äran att sjunga. Vi ska sjunga Prins Noel och Sång till Friheten. Så nu går gitarren varm här hemma och vi försöker sätta stämmor och sångtexter.

Förutom att jag textar brädor och möbler så är jag i grund och botten utbildad Grafisk Formgivare. Det har blivit lite lite av det på slutet. Därför kände jag att det var dags att göra något i dom här krumlurprogrammen, helt enkelt för att jag tycker att det är så roligt.

Det blev två kvadratiska tavlor som Adam ska få. På den första har jag kastat in ord som vi förknippar med Adam och på hans väg genom livet.

På den andra har jag citerat Jonas Gardell. Barn har ju så livlig fantasi och vi berättar enastående sagor. Och det är någonting bra. Jag önskar alla barn att få vara barn så länge dom kan. Och drömma om drakar och prinsessor och tomtenissar.

Min Wilma är 5 år nu. Och det är mycket som snurrar i hennes lilla huvud. Det är en del tankar på himlen och döden. När vi pratade om morfars närstående pension så sa hon "Kommer morfar snart att åka till himlen nu när han är så gammal så han inte kan jobba nåt mer?"
Och igår sa hon "Hur går det egentligen till när man kommer till himlen?
Åker man ifrån sjukhuset eller tar man bussen?

Det är så charmigt. Här är Jonas Gardells citat.

När jag var liten kunde jag trolla.
Jag kunde göra underverk, läka sår och gå på vattnet,
färdas obegränsat i tid och rum,
jag hade makt att förvandla världen eller skapa en ny.

När jag var liten kunde jag trolla.

Det var innan de lärde mig att jag inte kunde.

Jonas Gardell

Ha en fin dag allesammans! Och är det någon som är intresserad av grafiska tryck likt det här, med egna texter, illustrationer eller andra idéer så hör av er! Ha en underbar dag med mycket fredagsmys!

Kram/Veronica

PS Pappa tack för tidningen, du är bäst.


Klädhängare



Igår textade jag och slipade två klädhängare.
"Liten prinsessa" skrev jag på en
"Lilla hjärtat" på den andra. Visst blev dom söta?

Förklädesklänningen kommer ifrån Nyblom & Kollén.

Kram/Veronica

onsdag 20 oktober 2010

Lite nya brädor



Vad vore jag – utan dina andetag sjunger Kent så vackert i sången. Och det kan ju stämma in på många personer. Kärleken, barnen eller familjen. Sådana här brädor gör jag på beställning. Den här har jag däremot inte gjort ifrån en beställning, utan tänkte hänga den på väggen i vårt sovrum.

Om man vill beställa en sådan går det bra att maila:
veronicis@hotmail.com.
Pris: 249:-

De lite mindre brädorna (ca 22x5 cm) har jag skrivit God Jul och Merry X-mas på. Ja, jag erkänner, jag är en riktig julnörd. Helst hade jag velat pryda hemmet med granriskransar och lyssna på "Driving home for Christmas" redan nu. Men vi är ju fler som bestämmer i det här huset.

För beställning, maila:
veronicis@hotmail.com
Pris: 69:-

Idag ska jag ge mig på att fylla en zinkkruka med mossa, ljung, äpplen och ljus. För att stilla min jullängtan kanske.

Sen kommer Stefan för att titta på den sista elen som ska dras där vi byggt ut. Och idag blev Jeppe erbjuden ett nytt jobb. Spännande.

Hoppas att du har en fin dag !
Kram/Veronica

söndag 17 oktober 2010

En bräda och en liten Adam




Helgen har bjudit på många roliga aktiviteter. Vi har ägnat åt oss kantarellplockning, badhuset, danslektioner och lekparken. Vi har även träffat syster med barn och Wilma har sovit en natt hos morfar. Idag lyckades han tappa bort henne på Ica Maxi. Men jag tror inte det var så allvarligt, för båda vred sig av skratt när dom skulle berätta om det. Men dom fick i alla fall ropa efter morfar i högtalarna, och berätta att Wilma väntade i kundtjänst. Det tyckte min lilla busunge var riktigt Lattjo lajban.

Och idag har Micke och Tina hälsat på. Med sig hade dom lilla Adam. Han är väl för söt.

Nästa helg ska jag och Jeppe sjunga på Adams dop. Prins Noel heter sången, visst är den fin.


Den här brädan är klar. Hoppas att det blir en bra present. Jag vet att ni är några stycken som väntar på brädor, men nu är jag på gång :) Återkommer med fler inlägg om det imorgon.

Tills dess önskar jag er alla en skön fredag.

Kram/Veronica

onsdag 13 oktober 2010

Marint vardagsrumsbord



Det här gulliga runda vardagsrumsbordet kom jag över på en auktion. Det har jag målat en kompassros på, tror att det kommer att passa fint i ett lantligt hem med marina inslag.

Kram/Veronica

tisdag 12 oktober 2010

Pall med fransk text



En liten pall som jag målat får pryda bloggen idag. Namnet är på en fransk vingård och Bordeaux namnet på vinsorten. Pallen finns till salu, maila vid intresse till veronicis@hotmail.com

Idag har jag köpt mitt första julmagasin. Den här var den första jag kom över (förra årets omslag). Innan julen är slut brukar jag ha samlat på mig dom flesta jag kan. Mest ser jag förstås fram emot Drömhems (underbara julhem), Lantliv, Amelia osv. Tills dess håller jag till godo med den här. Det är så mysigt att titta på alla fina arrangemang med kransar, mossa, hjärtan och ljus.

Kram/Veronica