Bakgrund

lördag 16 juli 2011

Hemma igen

Hej gulliga bloggläsare!
Nu är vi hemma igen efter ett par dagars semester med barnen och Jeppes pappa med fru. Vi hyrde en stuga på Leksand Strand som är en av Sveriges största campingar. Det är så stort så att vi en dag stannade på campingen. Här finns promenadstigar, bär att plocka, vattenruschkana, poolområde, lekparker, aktiviteter för barnen, kiosk och restaurang med rättigheter och mycket annat.

Fredagen skulle vi gå till Leksand Sommarland men vi fick verkligen otur med vädret. Det regnade från morgon till kväll. Barnen kunde inte övertygas att göra något annat, så vi knallade in ändå. Det blev inget bad (som är deras specialitet) men vi körde bilar, fyrhjuling, klappade djur, åkte karuseller och mycket mycket annat. Leksand sommarland är så stort så det finns något för alla.

Även fast vi gick runt där i 6 timmar så klagade inte barnen speciellt mycket. Jag hade mycket ombyte med så vi bytte kläder om vartannat, men jag tror nog aldrig att jag haft så roligt på Leksand sommarland ändå. Dagen innan hade det varit 4 000 besökare, men på fredagen var vi bara ca 100 stycken på hela dagen. Det innebar naturligtvis att det inte fanns några köer och barnen fick åka extra varv så länge dom ville på allt.

Campinglivet är verkligen speciellt. Det är väl sällan man kan stå på rad och prata med en varsin diskbalja i famnen, eller stå utanför stugan och borsta tänderna och småprata med grannarna som kan komma vart som helst ifrån i landet. Annars törs inte svenskarna prata med varandra. Nåde den som sätter sig bredvid en okänd på bussen om det finns lediga platser tillgängliga. Eller den som säger något i kassa-kön på ICA eller på tåget. Nej, är man svensk då pratar man inte med någon annan.

Om man inte är på camping förstås, för då är man bästis med alla andra campare, som om det vore den naturligaste sak i världen. Det är lite roligt! : )

Det blev en helmysig liten semester, hoppas att du som läser också har en skön sommar! Imorgon kommer det lite bilder på lite brädor och annat.

Kram/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en rad, det gör mig så glad