Bakgrund

torsdag 12 augusti 2010

Lindas stol och kalasplanering

När min vän Linda köpte ett nytt hus stod den här dalarna-inspirerande stolen kvar i huset. Den var mörk och kurbitsmålad, så hon lämnade den här och gav mig fria händer.

Jag ville att stolen skulle få en lika inbjudande text som hon och hennes hem är. Därför skrev jag "Känn dig som hemma", det varma budskapet passar hos en tjej som Linda som alltid är så mån om andra.

Här hemma förbereder vi Wilmas 5-årsdag som snart är här. En barbie-tårta blir det, liknande den på bilden (som kommer ifrån Millans bakblogg).

Här finns ett enkelt recept. Jag kommer att göra en sockerkaka, dela den på två ställen och göra lager med vaniljcréme, hallonsylt och grädde.

I det runda hålet i sockerkakans mitt, ställer man ner sin Barbie.

Sedan ska jag klä in sockerkakan med vispgrädde (hälften ska jag färga med en droppe karamellfärg så den blir rosa) och sedan spritsa lite "volanger". Och sedan blir det någon dekoration med vita runda godisar. Finns det vita non-stop? :)

Man kan ju även lägga över ett marsipanlock så det blir som en fin kjol. Men en sådan tårta blir det till barnkalaset på söndag.

Får ni också anordna flera kalas när ni har småbarn? Jag har räknat ut att det blir tre olika kalasdagar, ett för familjen/släkt och vänner, ett för Wilmas egna dagiskompisar och självklart ett på den riktiga födelsedagen. Tyvärr är det på en måndag i år, när alla börjat jobba igen, så det blir lite för sent att börja kalasa vid 18-tiden på kvällen.

Nu fyller alla mina barn i en rad. Hösten är för oss kantad av kalas. I Augusti fyller Wilma 5 år, i September är det vår största killes tur att fylla 19 år, i Oktober fyller vår största tjej 16 år och i November fyller minstingen 2 år.

Stol ej till salu.

Hoppas ni alla har en bra dag!
Tack för att du hälsade på och skriv gärna en rad!
Kram/Veronica

4 kommentarer:

 1. Linda Dahlgren20 augusti 2010 12:48

  Hej Veronica!
  Tusen tack för att du tog hand om min stol och gjorde nåt så underbart av den! Nu har den liv och personlighet och man blir glad av att se den varje gång man kommer in i hallen.
  Kramar Linda

  SvaraRadera
 2. Hej Linda, du är underbar! Tack! Jag är så glad att jag fick göra det.
  Kram/Veronica

  SvaraRadera
 3. Hej Veronica!
  Nu har jag varit och hälsat på i ditt ljusa rum. Du gör underbart romantiska arbeten med ditt måleri. Beundrar dig och önskar dig och din familj allt gott.
  Kram från din granne Henny

  SvaraRadera
 4. Vad gullig du är Henny! Tack! Kram/Veronica

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en rad, det gör mig så glad