Bakgrund

tisdag 11 september 2012

Bilder från Mallorca

Då var vi hemma igen! Förra veckan bjöd på lite förprogrammerade inlägg, medan vi var på Mallorca och njöt av sol och bad.

Den här gången åkte vi med våra tre hemmavarande barn (som nu utökats till fyra sedan hemkomsten). Våra två fina flickor och 15-åriga Rickard.

Jag och Jeppe älskar att resa. Vi hade rest en hel del innan vi träffades och har nu lyckats göra en hel del resor tillsammans, med och utan barn. Den här gången slog vi på stort och åkte till Sunwing Cala Bona. Utan tvekan den "lyxigaste" semester jag och Jeppe varit på, förutom en gång när vi bodde på Hilton i Spanien. Vi har delat nätter med både kackerlackor, skumraskkvarter och under bar himmel, men den här gången blev det inget sådant.

Dessutom åkte vi all-inclusive för första gången. Resorna till det här stället kan variera från 4 000:- och upp till 14 000:- per person. Vi lade ganska mycket tid på att hitta en billig restresa, så vi betalade "endast" den lägre summan. Men det kräver lite tid och energi att hitta "rätt" dagar.

Började resan med en kraftig försening. Skulle lyft 19:00 från Arlanda, men blev ca 4 timmar försenade, vilket innebar att vi inte kom i säng på hotellet förrän typ 04:30 på morgonen. Det i sin tur ledde till att lördagen blev lite konstigt förvirrande när man varit vaken och sovit till och från under dygnet. När piloten startade planet började en varningslampa att lysa, som sedan blev till tre lampor, och vi fick kliva av planet innan vi fick kliva på igen. När vi kom på igen så sa dom att dom hade inte hittat något riktigt fel, men det hade att göra med hydrauliken. Jo tack, det kändes ju sisådär att sitta på det planet sedan :)

Hotellet var fantastiskt fint. Ett hotellområde med tre olika hotellbyggnader. Så man kunde lätt vandra mellan poolerna för att få lite variation. Barnen hade roligt hela tiden. Lollo och Bernie underhöll oss både till frukost, vid poolen och på minidiscot på kvällarna. Det fanns miniland för barnen och Wilma och Clara var med på både skattjakt och kalas för Bernie.

En morgon hade vi beställt Bernie till rummet, och då blev det livat :) Den stora björnen hoppade i sängen och rullade runt på stackars Rickard som försökte sova.

Att åka all-inclusive var något nytt som sagt, och fantastiskt bekvämt. Maten var otroligt god och vällagad men mot slutet blev man något trött på den mix av mat man lyckades få till på tallriken på grund av det stora urvalet. Fem olika kvällar var det tema på buffén och då blev det ändå lite variation i form av asiatiskt, italienskt, tex mex, BBQ och spanskt.

Inte en enda gång behövde vi använda pengar när vi var på hotellet, barnen kunde springa och hämta obegränsat med glass, läsk och slush. Och vi kunde hämta paraplydrinkar och bara njuta.

Ett par kvällar var vi till Cala minor för att inte missa det mysiga i hamnrestauranger och barer, men annars åt vi uteslutande på hotellet. En dag var vi även på piratutflykt som blev ett rollspel för barnen ute på havet.

Nu är vi som sagt hemma igen med en massa minnen och familjetid i bagaget. Är tacksam för att vi kunde ta oss iväg, att bara vara tillsammans och för de människor i vår omgivning som hjälpte till med barn och djur. Ni vet vilka ni är.

Nu har jag har en hel hög med mail att ta itu med. Jag återkommer till alla er som väntar på svar.

Hoppas att du också haft en skön vecka!

Kram/Veronica

3 kommentarer:

 1. Vad härligt!! Nu längtar jag tillbaka, var ju där i början på juni med barnen. Så himla skönt! Ser ut som ni hade bra väder också.

  En sån där arielhandduk har vi också hemma. : )

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var ju så skönt... Helt perfekt allting. Vi hade Tyvärr regn ett par dagar men sista halvan jättefint så det vägde upp. Ha en fin dag du med Kia! Kram

   Radera
 2. Välkomna hem kära ni! Åhh vad roligt och skönt ni verkar ha haft det! Och vad roligt att ni fick komma iväg tillsammans hela familjen. Fantastiskt mysiga bilder också.

  Många kramar Adams Family

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en rad, det gör mig så glad